Nadine Ramsberg

Luke 22

Nadine Ramsberg
Luke 22

Panna cotta

med passionsfruktgele

er Dagens dessert! 

På mange måtar er menneske som mat, vi kjem i ulike formar og for fargar. Om vi endrar stil kan vi framstå som nokon andre enn dei vi vanlegvis er. Ein kan gjerne la denne samanlikninga gå langt, så poenget er dagens tema, panna cotta. 

Panna cotta er dagens dessert, denne gongen med yoghurt og passionsfruktgele, då blir den frisk og ikkje for fyldig. 

Konditoren vår Linn har delt si oppskrift og eg har komme med vinanbefaling. 

Panna cotta.jpg

 

Dagens premie...

Sjølvsagt treng du ei flaske av dagens dessertvin. Dessertvinen kjem i posten, det einaste du treng å gjere er å lage desserten - vipps, så kan du nyte dei saman.  

Winner 1.jpg

 

Oppskrift på Panna cotta

Dette er dagens dessert med gode vri frå konditoren Linn. Desserten er super enkel og super god som verkeleg kan imponere dei rundt deg.  

Lag desserten nokre dagar i forvegen, så har du den klar til uventa besøk. 

 

Ingrediensar (4 porsjoner): 

  • 5 dl       vanilje yoghurt
  • 1 dl       fløyte
  • 100 gr. sukker
  • Saften av ½ stk sitron
  • 3 pl      gelantin
  • 2 stk.   passionsfrukt
  • 50 gr.   sukker
  • 50 gr.   appelsin juice
  • 1 pl       gelantin

 

Framgangsmåte: 

Bløtlegg 3 plater gelantin, kok opp fløte og sukker. Ha i gelantinplatene.

Avkjøl litt før du rører inn yoghurten og sitronsaften. Støyp så pannacottaen i formene.

Del passionsfrukt i to, skrap ut kjøtt og frø. Ha det i ei gryte saman med sukker og appelsinjuice. Kok opp, rør inn 1 plate gelantin som du har blautlagt.

Sil av frøa og la gelen avkjøles litt før du heller den i eit tynt lag over pannacottaen.

 

Anbefalt vin til:

  1. Keller Limestone Riesling 2016 (ordrenr. 2194701) 184,90 kr.
  2. Nederburg Noble Late Harvest 2016 (ordrenr. 2043802) 119,90 kr. 

 

Det store spørsmålet, kva for dessertvin gjekk du for?