Nadine Ramsberg

Luke 18

Nadine Ramsberg
Luke 18

Juleribba

Tilbehøyret du vil ha, 

Raymond kjem med sine beste tips! 

Ribbe.jpg

Få ting er som juleribba, spesielt når den er crispy, helst ikkje brent, og saftig inni. For vi vil gjerne ha den akkurat som i fjor, om ikkje enno litt betre?  

Raymond skal ta føre seg crispy ribbe med heimelaga surkål og honningglaserte gulrøter. Det er ein skikkeleg juleslager som alltid er like god.  

Her får du oppskrift på heimelaga surkål og honningglaserte gulrøter. 

 

Dagens premie..

Ein middag for to på Søtt og Salt. Gåvekortet kjem på mail, og vi annonserer vinnaren i kveld kl.2100.  

Magda.jpg

 

Oppskrift

Heimelaga surkål og honningglaserte gulrøter.

 

Surkål

Ingrediensar: 

  • 1 stk   hodekål (ca 1kg)
  • 100 gr sukker
  • 10 gr   salt
  • 3 dl epleeddik
  • 2 ss     karve

 

Framgangsmåte: 

Snitt kål tynt og ha i en gryte sammen med resten. Kok på lav varme til den er helt mør, dette tar gjerne en stund. Pass på at du får kokt vekk så mye av væsken som mulig.

 

 

Honning glasert gulrot

Ingrediensar: 

  • 1 kg     gulrot
  • 1 ts     salt
  • 1 stk   appelsin
  • 50 gr   honning
  • 1 ss     karve

 

Framgangsmåte: 

Skrell gulrot og kutt i jemne, store biter. Kok opp salt, safta frå appelsina, honning og karve. 

Vend gulrøtene i ein glacen slik at den den klistrer seg skikkelig på. 

Ha så i ei form, dekk med folie og sett i steikeomnen på 120 grader i 45-60 minutt. 

Ta så av folien og steik på 180 grader i 15-20 minutt. 

Server ribbe med surkål, gulrøter og anna ønska tilbehøyr.

 

 

Anbefalt drikke til: 

  1. Bobler: Drappier Millésime Exception Brut 2012 (ordrenr. 5951401) 399,90 kr.
  2. Kvitvin: Dom. des Guyons l'Ardile Saumur 2014 (ordrenr. 7263601) 199,90 kr. 
  3. Raudvin: Cline Nancy's Vines Pinot Noir 2016 (ordrenr. 7791001) 139,90 kr.