Nadine Ramsberg

Luke 15

Nadine Ramsberg
Luke 15

Lutefisk

Er det noko du MÅ ha før jul?

Det er mange rettar ein gjerne skal nå innom før innom jula er over, men kva for ein er din favoritt? For mange er lutefisk kanskje den viktigaste retten.  

Lutefisken er ikkje for alle, men akkurat kva som er årsaken kan eg ikkje svare på, kanskje det er konsistensen? Når det kjem til lutefisken er det hovudsakleg tilbehøyret som er det viktige. Ein vil gjerne ha potet, feitt, bacon, brunost, ertestuing og ja, meir til.  

Kva har du til?

Lutefisk.jpg

 

Dagens premie..

Brunch for to på Magda i Bergen - dagens vinnar vert annonsert kl.21.00 i Facebookgruppa. 

 

I videoen 

Kan Raymond fortelle kort om lutefisken, du får tipsa på 1 minutt. 

Raymond fortel kort om lutefisken, du får tipsa på 1 minutt.  

Ingrediensar:  

  • Ønska mengde lutefisk per person 

  • 1 pose frosne erter 

  • 200 gr. røykt bacon i terningar 

  • 200 gr. meierismør 

  • brunost 

  • poteter 

 

Framgangsmåte:  

Dryss godt med salt over lutefisken, om du har for lite salt på så blir det ikkje mykje salt? igjen etter du har bakt fisken.  

Bak på 200 grader i 30-40 minutt i ei form under aluminiumsfolie. 

Server varm lutefisk med ertestuing, baconsmør, brunost og poteter. 

 

Anbefalt drikke til: 

  1. Bobler: Francesc Ricard, Cava Brut Reserva, DO Cava, Xarello, Macabeo (ordrenr. 3972301) 156,90 kr. 
  2. Kvitvin: Raddeck Riesling trocken 2015 (ordrenr. 3484801) 166,20 kr. 

 

Om den ikkje allereie var det, så blir kanskje lutefisken din nye favoritt?